Tips oss om saker

Bygdaposten er en veldig lokal avis. Vi fokuserer tross alt på Hjelmeland kommune, som har under tre tusen innbyggere. Her skjer det ikke særlig mye, derfor vil vi som oftest skrive om ting som kan virke ubetydelige for folk fra andre tettsteder og fylker. For det meste vil vi forsøke å finne spennende begivenheter i Hjelmeland, for eksempel festivaler, konserter, fester og lignende. Det er underholdning det er størst mangel på, derfor er det dette vi mener folk flest vil vite mer om og dette de vil søke etter på nettet. Med en god lokalavis som får med seg alt det spennende som skjer i området vil folk ha ett sted å besøke hver gang de ønsker å finne ut om kommende begivenheter og slikt. Samtidig er det selvfølgelig viktig å skrive om nyheter som betyr noe. Om ting som foregår – både positive og negative. Kanskje har noen husfruer begynt å bake på hobbybasis, og man kan bestille kaker eller mat hjem? Kanskje driver noen og organiserer en tur på fjellet, eller til utlandet? Slikt vil man gjerne vite om når man bor i Hjelmeland. De fleste av oss kjenner hverandre her i kommunen, men det er alltid slik at enkelte begivenheter glir forbi uten at vi legger merke til dem. Nettopp derfor er vi alltid glade for å motta tips.

Tips oss – ring

Den enkleste måten å gi oss informasjon om diverse hendelser i kommunen er via en rask telefonsamtale. Vi vil snart skaffe oss egne telefonnummer du kan ringe, slik at du alltid kan slå på tråden dersom noe skjer og du gjerne vil dele informasjonen med oss. Dette er den raskeste måten å gi oss det vi trenger, samtidig som vi kan stille deg spørsmål underveis og skrive ned alt som er nødvendig å formidle videre. Dette gjelder spesielt diverse tjenester, utflukter, hendelser og lignende. For øyeblikket har vi ikke bestemt oss for et format, og Bygdaposten er derfor verken en ordentlig avis eller en blogg – kun en helt vanlig nettside med informasjon om prosjektet vi snart skal begynne med. I fremtiden ønsker vi at alle her i Hjelmeland skal ha nummeret vårt blant sine favorittkontakter på telefonen, slik at man alltid tenker på Bygdaposten når noe skjer og kan nå oss både raskt og smidig. Slik blir det enkelt å dele informasjonen, samt tilkalle en av våre journalister når det er nødvendig for oss å være til stede.

Tips oss – anonymt

Vi forstår selvfølgelig hvor viktig det er å kunne sende anonyme tips til en avis. Alle store aviser har egne telefonnummer der man kan sende anonyme SMS, samt funksjoner på deres hjemmesider der man kan sende inn meldinger uten å etterlate verken telefonnummer eller navn. Dette er kjempeviktig, spesielt når man vil fortelle om noe spennende, sprøtt eller morsomt uten å stå frem offisielt. For mange betyr dette en ekstra sikkerhet, og slik kjenner man seg selvsikker nok til å dele informasjonen med utenforstående mennesker som oss. Vi vil selvfølgelig ordne noe slikt i tiden som kommer, men først må vi faktisk begynne å legge ut artikler og tiltrekke oss nok oppmerksomhet til at ting skal gå rundt.

Når ting begynner å flyte på og antallet besøk på vår nettside stiger, vil vi selvfølgelig gjøre Tips-siden til første prioritet. Slik vil vi sørge for at vi finner ut om ting før alle andre, spesielt hvis det dreier seg om store nyheter. Det er best å holde ting lokalt her i Hjelmeland, og fortelle hverandre om ulike hendelser før de store, nasjonale avisene finner ut av det. Så kom gjerne tilbake hit etter en stund og send inn dine tips – vi foretrekker å ha et telefonnummer vi kan nå deg på slik at vi kan bekrefte det som skjer, men anonyme tips vil også bli fulgt opp så fort som mulig.