Abonnement på Bygdaposten

Bygdaposten er en ny, lokal avis for Hjelmeland kommune. Vi har verken noen ansatte eller noe registreringsnummer fra foretaksregisteret i Brønnøysund. Ikke er vi et selskap, ei heller noen organisasjon. Vi er bare noen lokale mennesker som brenner for Hjelmeland og alt som har med kommunen vår å gjøre. Vi la merke til at det er en mangel på opplysende aviser her i området, derfor bestemte vi oss for å gjøre noe med saken. Vi kjøpte domenet og prøver nå å legge ut nyheter, informasjon og lignende fra Hjelmeland kommune så ofte vi bare kan. Etter hvert håper vi at nettstedet vil vokse, flere mennesker vil stikke innom og en del av disse vil bli værende lesere. Jo flere værende lesere vi har, desto større er sjansen for at vi vil fortsette med det vi gjør. Vi gjør dette tross alt helt uten betaling, uten noe annet insentiv enn en dyp kjærlighet for Hjelmeland. Kommunen er vårt hjem, og vi vil gjerne at menneskene som bor her skal komme nærmere på hverandre samtidig som det politiske engasjementet vokser. Hvis flere av oss hadde gjort en innsats for utviklingen av Hjelmeland, ville vi sikkert vært blant Norges mest spennende kommuner. Dessverre velger folk å drive med noe helt annet, derfor er vi fortsatt ukjente til tross for den vakre beliggenheten og de utallige transportmulighetene.

Nettavis først

Først og fremst vil Bygdaposten fokusere på å bli en kjent nettavis i området. Vi vil legge ut nyheter, informasjon, spennende detaljer og annonser fra nærområdet, slik at folk både her i Hjelmeland og andre steder i landet kan oppdatere seg på alt som skjer i kommunen. Det er nettavisen som er vår satsing, siden dette verken krever store investeringer eller noe særlig mer tid enn et par timer om dagen. Nettavisen vil deles opp i ulike seksjoner, og hver seksjon vil fylles på etter hvert. Vi vil legge ut leserbrev og lokale nyheter, kanskje slenge inn noen videoer fra diverse begivenheter og konserter, samt gi folk muligheten til å skrive annonser der de tilbyr ting eller tjenester. Siden vi ikke har noen annen nettavis i området, er vi sikre på at vi vil lykkes. Det blir en del jobbing til å begynne med, men deretter kan vi ta det mer med ro og heller fokusere på alt som skjer i Hjelmeland. Aktiviteter, nyheter, salg og konserter – alt dette vil dukke opp på nettavisen Bygdaposten så fort vi får dugget av informasjon. Du bør dog ikke slappe av for mye, for det blir veldig vanskelig å gjøre alt vi har planlagt. Helst vil vi at nettavisen skal vokse så fort som mulig. Når vi når over ett tusen besøkende per dag, vil vi muligens innføre en liten betaling for å lese Bygdaposten på nettet. Denne betalingen bør dekke både våre driftskostnader og arbeidet vi utfører med å skrive artiklene.

Ingen papirutgave

Det er veldig lite sannsynlig at en papirutgave av Bygdaposten noen gang vil dukke opp. Det er rett og slett ikke marked for det, og man trenger en del investeringer (samt kontakter) for å få til noe slikt. Papirutgavene koster mer å produsere, og vi har ingen aning om hvor mange aviser folk i teorien ville kjøpt. Dermed kan papirutgaver av Bygdaposten virke mot sin hensikt – vi vil jo ikke tape penger på satsingen heller! Hvis det nå skulle skje at alle tre tusen innbyggerne i Hjelmeland ønsker papirutgaver sendt til deres hjem, og flere tusen andre (kanskje fra Haugesund eller Stavanger) vil følge med på hva som skjer her på bygda, kan vi vurdere noe lignende. Da vil abonnementene selvfølgelig koste mer enn nettavisen.