Redaksjonen hos Bygdaposten

Som vi har nevnt tidligere er Bygdaposten i oppstartsfasen, derfor bør du ikke forvente altfor mye av oss helt enda. Vi har verken kontorer eller noen ansatte, men er i stedet kun et par ivrige mennesker med en særegen interesse for Hjelmeland kommune. Vi bruker all tid vi har på å utvikle denne nettsiden, og håper at stadig flere stikker innom med jevne mellomrom for å få med seg informasjonen og nyhetene fra kommunen vår. Vi skriver på bokmål for å nå ut til et bredere publikum, og håper at Hjelmeland kommune på denne måten tiltrekker seg mer oppmerksomhet i årene som kommer. For det skjer mye spennende her i området, selv om det kanskje ikke påvirker Norge som helhet (for ikke å snakke om kloden vi lever på). Hjelmeland er en avslappet, liten kommune på Vestlandet der folk alltid er i godt humør og gjerne inviterer forbipasserende på middag. Det er nettopp denne holdningen som gjør Hjelmeland til et unikt sted, uansett om du er på besøk eller kjører forbi på vei til et annet sted.

Ingen redaksjon foreløpig

Vi har ingen ordentlig redaksjon helt enda, siden det ikke er behov for dette for øyeblikket. Dessuten opplever vi at ordet «redaksjon» i seg selv er negativt ladet. For hva er en redaksjon? Jo, det er en gruppe mennesker som bearbeider og redigerer lesestoffet i en avis. Som oftest betyr dette at en artikkel, spalte eller nyhet tilpasses det som er «normalt», og alle hendelser eller meninger som ikke «passer inn», vil stues vekk. Slikt driver vi ikke med her på Bygdaposten. Vi vil ikke redigere bort noe som helst, bare fordi noen mener at det er upasselig eller ikke politisk korrekt. Det er slik vi gjør ting her på Vestlandet – vi sier det vi mener og mener det vi sier. Derfor vil du ikke se noen «tilpassede» artikler på Bygdaposten. Kun sannhet, med en liten humoristisk vri der det passer og grov kritikk der det er nødvendig. Vi skal selvfølgelig ikke se bort ifra at Bygdaposten vil vokse sterkt under årene som kommer, og kanskje det faktisk blir et behov for en ordentlig redaksjon etter hvert. Vi kan derimot love at vår redaksjonelle politikk aldri vil prøve å «passe inn» i universet av massemedier. Det finnes mer enn nok gul presse her i Norge allerede, og enda flere aviser som i bunn og grunn er roperter for politikerne. Aldri vil vi bøye oss for politikken, aldri vil vi ta imot penger for å svartmale noen som helst.

Bruk av frilansere

Bygdaposten er en liten avis fra Hjelmeland, og siden det ikke er så mye som skjer her i området for øyeblikket trenger vi faktisk ikke mer enn et par skriveglade sjeler som pøser på med interessant informasjon. Forhåpentligvis vil vi bli den største og mest anerkjente avisen i området, men vi vil aldri selge oss ut. Folk trenger et snev av virkelighet i livet sitt, og det er slik virkelighet vi gjerne vil frembringe gjennom Bygdaposten. Selvfølgelig vil vi gå gjennom artiklene som våre skribenter skriver for å se etter feil og bedømme om de ikke er altfor provoserende, men noe særlig lenger enn dette vil vi ikke gå. For øyeblikket er vi kun et par involverte her, men når/hvis vi begynner å ansette flere skribenter vil vi sørge for at de er oppegående, intelligente mennesker som ikke trenger noen særlig veiledning. Dermed slipper vi å bry oss så mye med redigering og lignende.

Bygdaposten er en ekte avis. En avis uten hemninger, uten skjult statlig kontroll slik vi ser i massemediene. Bygdaposten er ærlig, og vil aldri gå imot sine prinsipper og journalistenes etiske retningslinjer. Vi håper de større avisene vil lære seg en lekse fra oss, faktisk.