Annonser hos Bygdaposten

Det bor under tre tusen mennesker i Hjelmeland kommune, så det er kanskje ikke et veldig stort behov for annonser her i Bygdaposten. Samtidig forstår vi at man ikke har noen særlige andre steder å gå til når man vil selge noe i nærmiljøet. For øyeblikket bruker de fleste hjelmelendinger Finn.no, men der vil man som oftest nå ut til folk i hele Norge i stedet for nærområdet – dermed blir det vanskelig å selge enkelte ting som tyngre møbler og biler. Dessuten vil mange tilby diverse tjenester til medborgerne i kommunen, og da er det liten vits i å bruke store, nasjonale nettsider med annonser. Hjelmeland er som sagt en liten kommune med liten befolkning.

Det kommer

Bygdaposten vil forhåpentligvis vokse raskt i månedene som kommer. Vi vil prøve å legge ut så mye informasjon som mulig, samt oppdatere nettstedet med interessante nyheter og spennende debatter. Samtidig vil enkelte seksjoner fokusere på ulike tjenester og gratis reklame, slik at man bringer menneskene i kommunen nærmere hverandre. De fleste som har bodd i Hjelmeland hele sitt liv kjenner hverandre allerede – spesielt i og rundt Hjelmelandsvågen og oppover langs Riksvei 13. Dermed har man jungeltelegrafen som beste kanal for salg og kjøp av både tjenester og varer. Folk forteller hverandre om diverse ting som selges, samtidig som man gjerne anbefaler hverandre for diverse servicetjenester og annet. Dermed er det som sagt et veldig lite behov for annonser i Bygdaposten. Derimot forstår vi at det ikke er alt som går an å selge slik, og vi vil gjerne åpne opp for mennesker fra andre steder som kanskje vil kjøpe noe akkurat i nærområdet vårt. Blant annet kan det være snakk om tomt eller hus – da kan man ikke nøye seg med jungeltelegrafen eller store, nasjonale sider som Finn.no. En god del mennesker har vært innom Hjelmeland og fikk lyst til å bygge hus eller hytte her i området. Spesielt folk fra Stavanger, som stadig er i disse trakter for å unnslippe den raskt voksende og alltid stressende oljebyen. De har sikkert interesse av annonser i Bygdaposten, for da kan man ta kontakt med diverse eiere på direkten i stedet for å gå igjennom meglere og slikt.

Alt er gratis

Når Bygdaposten har vokst til de størrelsene vi ønsker, og store deler av befolkningen i Hjelmeland stikker innom med jevne mellomrom for å oppdatere seg på lokale nyheter, vil vi sikkert gjøre det mulig å legge ut annonser for det aller meste. Samtidig vil vi gjerne påpeke at vi ikke vil ta betalt for dette. Vi har ingen behov for å tjene penger fra den lille, lokale avisen vi er i ferd med å skape. Vi ønsker bare å bringe folk enda tettere sammen, samt øke interessen for Hjelmeland blant folk i andre byer. Nettopp derfor vil annonsene være gratis. Det koster jo ikke oss noe som helst å ha annonsene oppe, så hvorfor skal vi ta betalt av menneskene som legger de ut? Vi gjør ikke noe arbeid rundt disse annonsene, derfor ser vi ikke nødvendigheten i ta betalt for dem heller. Alt vil være gratis på Bygdaposten, bortsett fra det teoretiske abonnementet som man vil kunne tegne i fremtiden dersom vi lykkes.

Egen seksjon med tomter

Vi har også hatt ideen med å skape en egen seksjon med diverse tomter som står til salgs her i Hjelmeland. Enkelte av dem selges av de lokale myndighetene, mens andre eies av privatpersoner. Det tar ikke lang tid å kjøre rundt til de ulike tomtene og ta noen bilder av dem, derfor har vi vurdert å gjøre en liten meglerjobb og legge ut slike tomter i Bygdaposten. Hvis selgeren godkjenner at vi tar en liten provisjon for jobben, blir dette mer enn nok godtgjørelse for arbeidet vi utfører. Her gjør vi jo faktisk noe! Dessuten vil det varme hjertet at vi hjelper å utvikle Hjelmeland og bringe nye folk til kommunen vår.