Ledige stillinger

Som du sikkert har lest på en av våre andre seksjoner her på Bygdaposten.no, er vi en veldig ung avis som egentlig ikke kan kalles en avis i det hele tatt. Vi har jo ingen artikler enda! Det er ikke det at vi ikke vil, det er heller det at vi vil for mye på en gang. Mange unge mennesker blir veldig ivrige når de får ideer. Ideer som gjerne innebærer en drøm om store penger og berømmelse. Man hopper uti det og prøver å ta ting som de kommer, man satser alt man har og tror at investeringen vil lønne seg innen kort. Slik fungerer det dessverre ikke, og dette vet vi av egen erfaring. Derfor ville vi ikke stupe ut i nyhetsbransjen med Bygdaposten og krysse fingrene for at folk ville begynne å følge oss. I stedet har vi planlagt veldig lenge hvor vi vil komme med denne nettavisen, hva vi vil skrive om og hvordan vi ønsker å tjene penger fra dette i fremtiden. Det er ikke noe livsverk akkurat, og ei heller noen gigantisk investering. Vi gjør dette fordi vi brenner for Hjelmeland kommune og har interesse for journalistikk.

Jobb uten lønn

Siden vi verken har noen organisasjon, kontorer, firmabiler, inntekt eller ordentlig hjemmeside (interaktiv nettside, altså), er det selvfølgelig helt umulig å begynne å ansette folk. Vi har mer enn nok med oss selv for øyeblikket, og til tider kan det være vanskelig å komme til enighet rundt fremtiden vi ønsker for Bygdaposten. Vi vet at Hjelmeland trenger sin egen avis, og vi vil gjerne kunne samle inn nyhetene fra kommunen her på Bygdaposten.no, men hvis vi begynner å satse alt vi har på dette prosjektet er det fare for at det vil sluke all tid vi har. Vi som jobber med Bygdaposten gjør dette på vår egen fritid, uten lønn, og har ikke mulighet til å vie noe særlig mer enn noen timer i uken til prosjektet. Forhåpentligvis vil vi komme frem til enighet rundt fremtiden for Bygdaposten meget snart, og begynne å skrive spennende artikler som alle i kommunen kan lese. Som du sikkert forstår vil det ta lang tid før vi utvikler oss i stor nok grad til å begynne å ansette mennesker – dessuten må vi registrere oss som en organisasjon og søke tillatelse fra Medietilsynet før vi kan begynne å tjene penger i det hele tatt. Dermed kan ikke potensielle hobbyjournalister forvente noen lønn fra oss. Ikke nå, og ikke i den nærmeste fremtiden.

Journalister i nærområdet

Hjelmeland kommune er et lite sted med kun tre tusen innbyggere, derfor er vi rimelig sikre på at vi kjenner alle med samme interesser som oss. Hadde det vært flere unge skribenter i området med en kjærlighet for journalistyrket, ville vi sikkert visst om det. Hvis du er glad i å skrive og ikke har noen problemer med å oppsøke mennesker i området, ta intervjuer og finne ut om ting som skjer, kan du gjerne ta kontakt med oss – du vet sikkert hvem vi er. Som sagt tilbyr vi ingen lønn eller noen offisiell kontrakt, men det kan være en moro opplevelse samtidig som du får erfaring innen yrket. Vi kjenner også noen mennesker i Haugesund som gjerne vil hjelpe til med Bygdaposten, og alle disse har null problem med å bruke noen timer i uken på oss. Sammen kan vi utrette store ting, men det må som sagt bli i fremtiden. Vi må få utvikle oss i eget tempo og finne ut av hvordan vi vil gjøre ting. Når dette er klart, når nettsiden er ferdig utarbeidet og avisen er registrert hos de rette myndighetene, kan vi begynne å snakke om ledige stillinger og slikt.